Projekti

Youth Future Croatia

Youth Future Croatia jednodnevna je konferencija u organizaciji udruge CERM namijenjena studentima i mladima koji ulaze na tržište rada, kao i svima onima koji imaju želju svoje poslovne ideje provesti u djelo i na tržištu uspjeti samostalno. Glavna tema konferencije su zanimanja budućnosti, odnosno karijere koje su se na tržištu rada pojavile posljednjih godina te koje su mlađim generacijama normalan karijerni izbor. Cilj je konferencije sudionicima približiti moguće karijerne odabire, kao i povećati svjesnost o važnosti neformalnog obrazovanja, prilikama koje im se pružaju za vrijeme i po završetku studija te kroz pozitivne primjere pokazati da budućnost mladih u Hrvatskoj može biti svijetla.

Saznaj više

Dan knjiga

Projekt Dan knjiga književni je događaj udruge CERM koji se 14.ožujka 2019. godine održao u Knjižnici Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Sastojao se od triju dijelova: panel-rasprave o važnosti književnih blogova i utjecaju online kritika na čitateljsku publiku pod nazivom Književnost online, kviza Tragom hrvatske književnosti i bookcrossinga, a okupio je brojne zaljubljenike u književnost i čitanje.

Saznaj više

projekt-pokretac-SIK

Pokretač

SIK pokreće natjecanje pod nazivom „Pokretač“ kako bi studente upoznao s društvenim poduzetništvom te sa stvaranjem poslovnih modela kroz business model canvas metodologiju. Čovječanstvo se, naime, suočava s mnogim problemima – od siromaštva, nejednakosti i održavanja mira u svijetu pa sve do klimatskih promjena i narušavanja bioraznolikosti. Kao odgovor na te izazove u zadnjih stotinjak godina javilo se tzv. društveno poduzetništvo koje u prvi plan stavlja upravo rješavanje društvenih problema. U studentskom natjecanju mogu sudjelovati svi studenti i studentice (redovni i izvanredni) koji studiraju na jednom od hrvatskih sveučilišta, veleučilišta ili visokih škola.

Saznaj više

Kutak za informiranje mladih

Projekt „Kutak za informiranje mladih” provodimo u partnerstvu s Institutom za stručno usavršavanje mladih te kroz isti tijekom 12 mjeseci radimo na informiranju mladih na području Grada Zagreba, uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

U njegovu sklopu nastala su dva e-priručnika kojima možete pristupiti na sljedećim poveznicama:

Saznaj više

Maraton karijera

Maraton karijera

Maraton karijera okuplja mlade poduzetnike i uspješnike iz određenih tvrtki i sa zanimljivih radnih mjesta koji su svoju profesionalnu karijeru ostvarili upravo ondje gdje gostuju – na fakultetu s kojega su i krenuli u poslovni svijet. Riječ je o seriji predavanja i/ili panel-rasprava, uz nezaobilazni business networking. Studente ujedno očekuju i dodatna iznenađenja svakog dana održavanja projekta (poput zanimljivih radionica i edukacija). Kako se na najbolji način ostvariti u onome u što ste godinama ulagali – svojoj profesiji, pokazat će vam dobro poznata lica s hrvatske poslovne scene.

Saznaj više

Studentski.hr

Portal Studentski.hr središnje je mjesto za sve studente iz cijele Hrvatske. Pokrenut je 2013. godine, a uz informacije većinom vezane uz studentski život, nudi mnoštvo raznolikog sadržaja u vidu studentskih poslova i oglasa, materijala za učenje, bazu svih studentskih institucija te mrežu studentskih udruga i projekata.

Saznaj više

Informiranje – pravo mladih

Projekt „Informiranje – pravo mladih” osigurava mladim osobama usluge info centra radi ostvarivanja jednog od njihovih osnovnih prava. Uz to, priprema i online objavljuje raznolik informativni sadržaj koji bi studentima i mladima mogao olakšati svakodnevicu.

Saznaj više

Volontiranjem do znanja za 21. stoljeće

Projekt „Volontiranjem do znanja za 21. stoljeće” studentima omogućava stjecanje različitih profesionalnih znanja i vještina kroz volontersku praksu. Na taj se način često podcijenjeno volonterstvo promovira kao podloga za profesionalni razvoj mladih.

Saznaj više