Projekti

JOB4ME – volontiranjem do posla

 AKTIVAN

Kroz projekt „JOB4ME – volontiranjem do posla“ udruga Centar za razvoj mladih u partnerstvu s Općinom Dubrava te u suradnji s Institutom za stručno usavršavanje mladih tijekom 2020. godine omogućuje zainteresiranim mladima priliku za volontiranje, uz vodstvo mentora, u sklopu kojega će stjecati znanja i vještine koje nisu obuhvaćene formalnim obrazovnim programima.

Saznaj više

Hrvatska ekonomska olimpijada

AKTIVAN

Hrvatska ekonomska olimpijada projekt je namijenjen učenicima srednjih ekonomskih škola koje na zanimljiv i interaktivan način potiče da razvijaju svoja znanja u područjima ekonomije i financijske pismenosti, ali i u rješavanju business case studyja.

Saznaj više

Youth Future Croatia

AKTIVAN

YFC je jednodnevna konferencija namijenjena mladima koji ulaze na tržište rada, kao i svima onima koji imaju želju svoje poslovne ideje provesti u djelo i na tržištu uspjeti samostalno. Glavna tema konferencije su zanimanja budućnosti, tj. karijere koje su se na tržištu rada pojavile posljednjih godina te koje su mlađim generacijama normalan karijerni izbor.

Saznaj više

Čitaj, pitaj

AKTIVAN

Čitaj, pitaj drugo je izdanje književnog projekta koji se 2019. godine prvi puta održao pod nazivom Dan knjiga u Knjižnici Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Dok je prvo izdanje mladima zainteresiranima za lijepu riječ književnost smjestilo u suvremeni online svijet, drugo će izdanje mlade uključiti o raspravu o njima samima pokušavajući dokučiti što to znači biti (uspješan) mladi autor u 21. stoljeću.

Saznaj više

projekt-pokretac-SIK

Pokretač

AKTIVAN

Pokretač studente upoznaje s društvenim poduzetništvom te sa stvaranjem poslovnih modela kroz business model canvas metodologiju. Čovječanstvo se, naime, suočava s mnogim problemima – od siromaštva, nejednakosti i održavanja mira u svijetu pa sve do klimatskih promjena i narušavanja bioraznolikosti. Kao odgovor na te izazove u zadnjih stotinjak godina javilo se tzv. društveno poduzetništvo koje u prvi plan stavlja upravo rješavanje društvenih problema.

Saznaj više

Kutak za informiranje mladih

NIJE AKTIVAN

Kroz projekt „Kutak za informiranje mladih” tijekom 12 mjeseci radili smo na informiranju mladih na području Grada Zagreba. Jedna je od glavnih aktivnosti projekta bila osnivanje i rad informativnog centra koji je za trajanja projekta bio otvoren za mlade koji imaju potrebu za individualnim savjetovanjima i konzultacijama o raznim pitanjima, a fokus prilikom pozivanja mladih u Centar stavljen je na pitanja o zapošljavanju, mobilnosti i aktivnom sudjelovanju u društvu.

Saznaj više

Maraton karijera

Maraton karijera

AKTIVAN

Maraton karijera okuplja poduzetnike i uspješnike iz različitih područja i sa zanimljivih radnih mjesta koji su svoju profesionalnu karijeru ostvarili upravo ondje gdje gostuju – na fakultetu s kojega su i krenuli u poslovni svijet. Riječ je o seriji predavanja i/ili panel-rasprava, uz nezaobilazni business networking. Kako se na najbolji način ostvariti u onome u što ste godinama ulagali – svojoj profesiji, pokazat će vam dobro poznata lica s hrvatske poslovne scene.

Saznaj više

Informiranje – pravo mladih

NIJE AKTIVAN

Projekt „Informiranje – pravo mladih” osigurava mladim osobama usluge info centra radi ostvarivanja jednog od njihovih osnovnih prava. Uz to, priprema i online objavljuje raznolik informativni sadržaj koji bi studentima i mladima mogao olakšati svakodnevicu.

Saznaj više

Volontiranjem do znanja za 21. stoljeće

NIJE AKTIVAN

Projekt „Volontiranjem do znanja za 21. stoljeće” studentima omogućava stjecanje različitih profesionalnih znanja i vještina kroz volontersku praksu. Na taj se način često podcijenjeno volonterstvo promovira kao podloga za profesionalni razvoj mladih. Tijekom dvanaest mjeseci, koliko je projekt trajao, udruga je intezivno radila na razvoju lokalnog volonterskog centra, i to uz podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te u partnerstvu s Institutom za stručno usavršavanje mladih.

Saznaj više

Studentska mreža

AKTIVAN

U sklopu vlastitog medija, portala Studentski.hr, okupljamo tzv. „studentsku mrežu” koju čine brojne udruge i sve relevantne obrazovne institucije te svakodnevno donosimo korisne informacije o projektima i aktivnostima za studente i mlade. U 2020. godini planirano je pokretanje i istoimenog studentskog časopisa namijenjenog povezivanju i informiranju šire akademske zajednice.

Saznaj više