Projekti

Validitet je IN: inkluzivni pristup karijeri osoba s invaliditetom

AKTIVAN

Kroz projekt ćemo pomoći osobama s invaliditetom da razviju vještine koje su potrebne za uspješno predstavljanje sebe poslodavcima i pronalaženje posla koji odgovara njihovim interesima i kvalifikacijama.

Saznaj više

JOB4ME 2.0 – volontiranjem do posla

AKTIVAN

U trajanju od 24 mjeseca unaprijedit će se Volonterski centar CERM-a, provodit će se interaktivne edukacije namijenjene potencijalnim volonterima kao i organizatorima volontiranja te koordinatorima volontera te brojne druge aktivnosti.

Saznaj više

FIN Edu

NIJE AKTIVAN

Projektom FIN Edu CERM će u partnerstvu s ISUM-om osnažiti mlade s područja Grada Zagreba za poduzetništvo, i to tako što će povećati njihovu financijsku pismenost na inovativne, zanimljive i njihovoj dobi prilagođene edukativne aktivnosti.

Saznaj više

Učim o novcu, učim o medijima

NIJE AKTIVAN

Cilj projekta je podizanje razine svijesti o važnosti financijske i medijske pismenosti te razvoj stvaralaštva i kritičkoga mišljenja učenicima OŠ Dr. Branimira Markovića Ravna Gora.

Saznaj više

SIMS – Socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr

NIJE AKTIVAN

U sklopu projekta „SIMS – Socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr”, koji je tijekom 24 mjeseca provodio Centar za razvoj mladih u partnerstvu s udrugom Pragma, osnaživali su se studenti diplomskog studija novinarstva, kao budući medijski djelatnici, za kvalitetnije izvještavanje o nezaposlenim mladima radi suzbijanja njihove socijalne isključenosti. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Saznaj više

Mladi za mlade

NIJE AKTIVAN

Projekt MLADI ZA MLADE – jačanje zajednice mladih osoba u riziku od socijalne isključenosti provodi CERM u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, područnim uredom Sisak te s udrugama Institut za stručno usavršavanje mladih, Ženska soba – Centar za seksualna prava i Udrugom mladih Futurum Montis, a uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. U njegovu sklopu tijekom 36 mjeseci radi na educiranju mladih u nepovoljnom položaju kroz aktivnosti koje će pospješiti njihove kompetencije za zapošljavanje kao i kompetencije za samostalan život te na senzibiliziranju javnosti po pitanju problematike socijalne isključenosti. 

Saznaj više

Siguran klik

NIJE AKTIVAN
Centar za razvoj mladih u partnerstvu s udrugom Ženska soba – Centar za seksualna prava, a uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, pokrenuo je projekt pod nazivom Siguran klik. U njegovu će se sklopu tijekom 12 mjeseci raditi na prevenciji elektroničkog nasilja nad i među djecom i mladima.
Saznaj više

JOB4ME – volontiranjem do posla

NIJE AKTIVAN

Kroz projekt „JOB4ME – volontiranjem do posla“ udruga Centar za razvoj mladih u partnerstvu s Općinom Dubrava te u suradnji s Institutom za stručno usavršavanje mladih tijekom 2020. godine omogućuje zainteresiranim mladima priliku za volontiranje, uz vodstvo mentora, u sklopu kojega će stjecati znanja i vještine koje nisu obuhvaćene formalnim obrazovnim programima.

Saznaj više

Hrvatska ekonomska olimpijada

AKTIVAN

Hrvatska ekonomska olimpijada projekt je namijenjen učenicima srednjih ekonomskih škola koje na zanimljiv i interaktivan način potiče da razvijaju svoja znanja u područjima ekonomije i financijske pismenosti, ali i u rješavanju business case studyja.

Saznaj više

Youth Future Croatia

NIJE AKTIVAN

YFC je bila jednodnevna konferencija namijenjena mladima koji ulaze na tržište rada, kao i svima onima koji imaju želju svoje poslovne ideje provesti u djelo i na tržištu uspjeti samostalno. Glavna tema konferencije bila su zanimanja budućnosti, tj. karijere koje su se na tržištu rada pojavile posljednjih godina te koje su mlađim generacijama normalan karijerni izbor.

Saznaj više

Čitaj, pitaj

NIJE AKTIVAN

Čitaj, pitaj drugo je izdanje književnog projekta koji se 2019. godine prvi puta održao pod nazivom Dan knjiga u Knjižnici Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Dok je prvo izdanje mladima zainteresiranima za lijepu riječ književnost smjestilo u suvremeni online svijet, drugo će izdanje mlade uključiti o raspravu o njima samima pokušavajući dokučiti što to znači biti (uspješan) mladi autor u 21. stoljeću.

Saznaj više

projekt-pokretac-SIK

Pokretač

AKTIVAN

Pokretač studente upoznaje s društvenim poduzetništvom te sa stvaranjem poslovnih modela kroz business model canvas metodologiju. Čovječanstvo se, naime, suočava s mnogim problemima – od siromaštva, nejednakosti i održavanja mira u svijetu pa sve do klimatskih promjena i narušavanja bioraznolikosti. Kao odgovor na te izazove u zadnjih stotinjak godina javilo se tzv. društveno poduzetništvo koje u prvi plan stavlja upravo rješavanje društvenih problema.

Saznaj više

Kutak za informiranje mladih

NIJE AKTIVAN

Kroz projekt „Kutak za informiranje mladih” tijekom 12 mjeseci radili smo na informiranju mladih na području Grada Zagreba. Jedna je od glavnih aktivnosti projekta bila osnivanje i rad informativnog centra koji je za trajanja projekta bio otvoren za mlade koji imaju potrebu za individualnim savjetovanjima i konzultacijama o raznim pitanjima, a fokus prilikom pozivanja mladih u Centar stavljen je na pitanja o zapošljavanju, mobilnosti i aktivnom sudjelovanju u društvu.

Saznaj više

Maraton karijera

Maraton karijera

NIJE AKTIVAN

Maraton karijera okuplja poduzetnike i uspješnike iz različitih područja i sa zanimljivih radnih mjesta koji su svoju profesionalnu karijeru ostvarili upravo ondje gdje gostuju – na fakultetu s kojega su i krenuli u poslovni svijet. Riječ je o seriji predavanja i/ili panel-rasprava, uz nezaobilazni business networking. Kako se na najbolji način ostvariti u onome u što ste godinama ulagali – svojoj profesiji, pokazat će vam dobro poznata lica s hrvatske poslovne scene.

Saznaj više

Informiranje – pravo mladih

NIJE AKTIVAN

Projekt „Informiranje – pravo mladih” osigurava mladim osobama usluge info centra radi ostvarivanja jednog od njihovih osnovnih prava. Uz to, priprema i online objavljuje raznolik informativni sadržaj koji bi studentima i mladima mogao olakšati svakodnevicu.

Saznaj više

Volontiranjem do znanja za 21. stoljeće

NIJE AKTIVAN

Projekt „Volontiranjem do znanja za 21. stoljeće” studentima omogućava stjecanje različitih profesionalnih znanja i vještina kroz volontersku praksu. Na taj se način često podcijenjeno volonterstvo promovira kao podloga za profesionalni razvoj mladih. Tijekom dvanaest mjeseci, koliko je projekt trajao, udruga je intezivno radila na razvoju lokalnog volonterskog centra, i to uz podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te u partnerstvu s Institutom za stručno usavršavanje mladih.

Saznaj više

Studentska mreža

AKTIVAN

U sklopu vlastitog medija, portala Studentski.hr, okupljamo tzv. „studentsku mrežu” koju čine brojne udruge i sve relevantne obrazovne institucije te svakodnevno donosimo korisne informacije o projektima i aktivnostima za studente i mlade. U 2020. godini planirano je pokretanje i istoimenog studentskog časopisa namijenjenog povezivanju i informiranju šire akademske zajednice.

Saznaj više

Should I Stay or Should I Go?

NIJE AKTIVAN

Konferencija Should I Stay or Should I Go? održana je 19. i 20. svibnja 2017. godine u CineStaru u zagrebačkom Branimir centru, a riječ je o dvodnevnoj poslovnoj konferenciji na temu samozapošljavanja, razvijanja poslovnih vještina i traženja posla. Inspirativna predavanja, uspješni poduzetnici i istaknuti gosti iz svijeta obrazovanja dali su odgovor na pitanje – ostati ili otići iz Hrvatske?

Saznaj više

Studentski.hr

AKTIVAN

Portal Studentski.hr središnje je mjesto za sve studente iz cijele Hrvatske. Pokrenut je 2013. godine kao projekt dvojice studenata FER-a, a uz informacije većinom vezane uz studentski život, nudi mnoštvo raznolikog sadržaja u vidu studentskih poslova i oglasa, materijala za učenje, bazu svih studentskih institucija te mrežu studentskih udruga i projekata. Danas, Studentski.hr čini važan kanal za sve studente i mlade u Hrvatskoj i jedan je od najčitanijih medija za dobnu skupinu od 18 do 30 godina.

Saznaj više